a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum.

Working Hours

Monday > Friday: 5am > 5pm
Saturday: 9am > 1pm
Sunday: Closed
Latest News

Tel: + 32 (0)2.219.54.20

Arduinkaai /Quai aux Pierres de Taille 37/1 - Brussel

Follow Us

Voortgang

Het project Respectful Life wordt uitgevoerd in 2 fases.

Eerst heeft de Katholieke Universiteit Leuven de factoren bestudeerd die het welzijn van de paarden tijdens het transport en het slachten kunnen beïnvloeden. De conclusies van die studie werden openbaar gemaakt en gepubliceerd als verslagen en wetenschappelijke artikels. Sindsdien blijven ze de deelnemende slachthuizen bezoeken om het personeel op te leiden en advies te verlenen om het dierenwelzijn te verbeteren.

Daarna konden de conclusies van hun onderzoek ook worden gebruikt om het lastenboek van Respectful Life te finetunen. Dat lastenboek is gebaseerd op de Europese en Zwitserse wetgeving, maar werd aangepast om rekening te houden met de specifieke kenmerken die werden waargenomen in de verschillende exporterende landen. Het omvat de goede praktijken betreffende het welzijn van paarden die bestemd zijn voor het slachthuis, van de centra waar ze worden opgehaald tot in het slachthuis zelf. Dat lastenboek zal de basis vormen voor een auditsysteem dat wordt ingevoerd vanaf 2022.

Lastenboek Respectful Life

Vanaf het begin kon het project rekenen op de steun en het enthousiasme van een groot aantal spelers uit de paardenvleesindustrie. De initiatiefnemers zijn dan ook trots op dit grote aantal leden dat eraan deelneemt.